četrtek, 4. april 2013

Cake popsi

Že pred nekaj meseci sem si ogledala navodila za pripravo teh tortic na palčki. Vedno, ko sem se že hotela lotiti izdelave, sem si na koncu premislila in raje spekla kar kakšno torto.

Potem se se zatrdno odločila, da jih bom naredila, ko si nabavim čisto prave palčke za cake popse, čisto prave barve za belo čokolado (candy meltse), razno okrasje, morda celo sama naredim kakšne figurice iz fondant mase ...

Nič čudnega, da sem izdelavo odlagala v nedogled.

Včeraj dopoldne pa me je prešinilo - improviziraj! In sem res :)

Palčke so bila kar navadne palčke za ražnjiče. Namesto vsega okrasja sem uporabila belo in temno čokolado. Osnova kroglic pa je bila rezultat reciklaže v kombinaciji s čiščenjem hladilnika.

V multipraktiku sem z nožem obdelala kokosove kocke (čokoladen biskvit, oblit s čokolado in povaljan v kokosovi moki), dodala sem jim kremni sirček in enako količino marelične marmelade, za boljši okus pa sem v maso naribala še četrt zmrznjene pomaranče (z olupkom).

Kroglice sem potem dala za približno 15 minut počivat v zamrzovalnik. Ohlajene so bile ravno prav trde, da me ni bilo strah, da bi zdrsele s palčk, pa še čokolada se je hitreje strjevala.

Sklep: še jih bom delala (in jedla) :)







2 komentarja:

  1. Super cake popsi! Sem vesela, da so uspeli! Lustni so! Pa hvala za link!

    Maja

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala! Tvoj tutorial me je spodbudil, da sem se jih lotila :) In uspeli so v prvo :)
    Pa sploh sem navdušena nad tvojo stranjo. Toliko čudovitih slaščic!

    OdgovoriIzbriši